Ρευματολογική Κλινική 

Η Πανεπιστημιακή Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου (ΠΓΝ) Λάρισας λειτουργεί από το 2000 και ως ανεξάρτητη Κλινική από το 2008.

Είναι η μοναδική Ρευματολογική Κλινική της Κεντρικής Ελλάδας και καλύπτει τις ανάγκες περίπου 1.2 εκατομμυρίου κατοίκων. Τα ρευματολογικά περιστατικά μας καλύπτουν όλο το φάσμα των ρευματικών νοσημάτων, από τα συστηματικά νοσήματα, όπως συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σκληροδερμία, ρευματοειδής αρθρίτιδα, σπονδυλαρθρίτιδες, αγγειίτιδες, θρομβοφιλίες, αυτοφλεγμονώδη νοσήματα, λοιμώξεις μυοσκελετικού, ως τα συχνά νοσήματα στο γενικό πληθυσμό, όπως οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, και ουρική αρθρίτιδα. Επίσης επείγοντα περιστατικά, όπως διάχυτη κυψελιδική αιμορραγία, οξεία νεφρική ανεπάρκεια, καταστρεπτικό αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, σύνδρομο ενεργοποίησης μακροφάγων, και οξεία μονοαρθρίτιδα.  

 

Η Ρευματολογική Κλινική έχει

(1) Κλινική με 16 κλίνες για τη νοσηλεία εσωτερικών ασθενών,

(2) Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας,

(3) Εξωτερικό Ρευματολογικό Ιατρείο,

(4) Ερευνητικό Εργαστήριο,

(5) Αίθουσα Κλινικής Έρευνας και Πρωτοκόλλων (ΑΚΕΠ).

 

Το Εξωτερικό Ρευματολογικό Ιατρείο λειτουργεί με τρία εξεταστήρια, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08.00-15.00.

Στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας νοσηλεύονται ασθενείς για ανοσοθεραπεία/χημειοθεραπεία ρευματικών νοσημάτων. 

Η κλινική διαθέτει μηχάνημα υπερήχων μυοσκελετικού και τριχοειδοσκόπιο για τη μελέτη τριχοειδών. Οι Ιατροί της Κλινικής συμμετέχουν στις εφημερίες του ΠΓΝ Λάρισας.